Τελεια Κρουασαν

Συνταγεσ για όλα τα γούστα!
Συνταγή για περίπου 20 κρουασαν

Υλικά:

1/2kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 λίτρο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
70γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
280γρ. βούτυρο ανάλατο και καλά παγωμένο

Προετοιμασία:

Ξεκινούμε την διαδικασία περιχύνοντας την μαγιά πάνω από το γάλα και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, και το αλάτι. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ να ενωθούν. Ανακατεύουμε καλά το γάλα με την μαγιά να διαλυθεί η μαγιά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ για να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη. Τυλίγουμε την ζύμη μας σε πλαστική μεμβράνη (2-3 φορές). Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Μοιράζουμε το βούτυρο μας σε πέντε ίσα τεμάχια με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι επίπεδα για να μπορούμε να τα ανοίξουμε σαν φύλλο ζύμης. Για να γίνει αυτό το βούτυρο μας πρέπει να είναι καλά παγωμένο. Ανοίγουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια τα τεμάχια βουτύρου με ένα πλάστη όσο πιο λεπτά γίνεται.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη μας σε ορθογώνιο φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης τα φύλλα βουτύρου και διπλώνουμε προς το κέντρο του φύλλου της δύο άκρες, κλείνοντας μέσα το βούτυρο (σαν τρίπτυχο φύλλο). Κτυπάμε απαλά την ζύμη μας με την πλάστη να ανοίξει λίγο το φύλλο και με απαλές κινήσεις (για να μην ραγίσει η ζύμη) ανοίγουμε το φύλλο μας και παλι σε ορθογώνιο μέγεθος όχι πολύ λεπτό. Διπλώνουμε το φύλλο στα τέσσερα και κλείνουμε ερμητικά σε πλαστική μεμβράνη (2-3 φορές διότι θα φουσκώσει πολύ). Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει κατά την διάρκεια της νύκτας.
Την επομένη ημέρα η ζύμη σας θα έχει φουσκώσει και θα είναι έτοιμη. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε μικρά τρίγωνα την ζύμη μας. Με τα περιττά κομμάτια ζύμης δημιουργούμε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε ένα μπαλάκι στο κέντρο κάθε τρίγωνου και κρατώντας την μία γωνία με το ένα χέρι τιλίγουμε προς τα μέσα για να σχηματιστούν τα κρουασάν μας. Απλώνουμε τα κρουασαν μας σε ένα μεγάλο ταψί και αφήνουμε να ενεργήσει ξανά η μαγιά και να φουσκώσου. Αλείφουμε τα κρουασάν μας με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 12 λεπτά στου 200oC.
Σερβίρετε τα κρουσαν σας απευθείας από το φούρνο με μία ωραία μαρμελαδα και απολαύστε!

Δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέριες:

croissant1
CROISSANT RECIPE by cookshow-intl


Print Friendly

Speak Your Mind

*


7 − = 0

css.php