Τελειο κοντοσουβλι λουσμενο με μπυρα!

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

4 κιλά χοιρινό κρέας, σπάλα (ζητήστε να σας το κόψουν ειδικά για κοντοσούβλι)
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουτάλι της σούπας αλάτι
1 μπουκάλι μπύρα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

Το κρέας και ειδικά στα κάρβουνα είναι γνωστό ότι δεν το αλατίζουμε πότε από την αρχή της διαδικασία. Επίσης λόγω της μπύρας, αυτή η συνταγή είναι καλύτερα να ετοιμαστεί σε ανοικτό χώρο.
Ξεκινούμε, ετοιμάζοντας τα κάρβουνα. Μέχρι να «ψηθούν» τα κάρβουνα ετοιμάζουμε το κρέας το οποίο αφού το πλύνουμε καλά με καθαρό νερό το περνάμε στις σούβλες μας. Όταν τα κάρβουνα είναι πλέον έτοιμα τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της θράκας και τοποθετούμε τις σούβλες μας αρκετά ψηλά έτσι ώστε να μην αρχίσει να ψήνεται πολύ γρήγορα το κρέας. Άλλο ένα μυστικό για την συνταγή αυτή είναι ότι χρειάζεται αρκετή υπομονή!
Αφήνουμε το κρέας να αρχίσει να «ασπρίζει» και αρτύζουμε με αρκετή ρίγανη σε διάφορα σημεία Μετά από λίγο αλατίζουμε με την μισή ποσότητα αλατιού. Όταν αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς το κρέας, είναι η στιγμή που πρέπει να λούσουμε το κρέας με μπύρα. Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι της μπύρας σας να ήταν σαμπάνια. Δηλαδή κλείνουμε το στόμιο του μπουκαλιού με τον αντίχειρα μας και κινούμε με δύναμη το μπουκάλι. Το αέριο της μπύρας θα αρχίσει να την εκτοξεύει και εσείς πρέπει να το στρέψετε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος ενώ αυτό γυρίζει στην σούβλα. Πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό διότι είναι λίγο δύσκολο! Η μπύρα θα δώσει στο κρέας σας την πικράδα αλλά ταυτόχρονα και την γλυκάδα της γεύσης της.
Αφήνουμε ψηλά το κρέας και φροντίζουμε να υπάρχουν πάντοτε αρκετά κάρβουνα από κάτω. Όταν ροδοκοκκινήσει το κρέας για τα καλά το αλείφουμε σε όλα τα σημεία με ελαιόλαδο και αλατίζουμε για τελευταία φορά. Αφήνουμε στην σούβλά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το κρέας και να βγαίνουν καθαρά τα υγρά από το κρέας.
Σερβίρουμε απευθείας από την σούβλα όσο είναι ακόμα ζεστό το κρέας με σαλατα και πατάτες φούρνου. Καλή Όρεξη!

kodosouvli

Print Friendly

Speak Your Mind

*


+ 5 = 8

css.php